ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Привітання із Великоднем!

    Вітаємо всіх зі святом Великодня!!!  

    Нехай у Ваших серцях панує лише світло,   у будинку — затишок і благополуччя, а   у близьких — завжди буде міцне здоров'я і радість у душі. Світле свято Великдень — це той   день, коли, здавалося б, неможливе, може стати дійсністю, тому ніколи не переставайте вірити! Але ж у цього свята є своя історія.

    Великдень — це православне свято, якому немає рівних. Спаситель, воскресіння якого радісно і світло відзначають у цей день, займає незрівняне місце серед шанованих святих. Символізуючи порятунок Христом всього роду людського від влади диявола.   Пасха є кульмінацією богослужбового року. Готуючись до нього, православні очищають душу і тіло. Велике значення має Великий   піст (тривалістю сім тижнів), кожен етап якого строго розписаний і має певне значення.

    Це свято, маючи тисячолітню історію, зв'язується із різними подіями: приходом весни у тенгріан, результатом з Єгипту у євреїв. Історики давнини вважають, що циліндрична форма паски і два фарбованих яйця мають зв'язок із чоловічим началом, почитати в Індії. Навіть священики часом не заперечують язичницьких коренів свята, коли древні раділи приходу весни і воскресінню мертвої природи, виникнення нового життя.

    Православний Великдень немає календарного дня, її наступ розраховується щороку і пов'язаний із весняним повним місяцем і наступною першою неділею.

    Привітати до Великодня варто абсолютно всіх, привітавши словами: «Христос воскрес». Зустрічний відповість «Воістину воскрес». Потрійний поцілунок — теж відноситься до обрядових привітань. Традиційно православні пригощають знайомих пасками, яскравими фарбованими яйцями, цукерками.

    З великим святом Великодня, вас!

    \