ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Деталі холодильника, які найчастіше виходять з ладу

    Сучасна людина не уявляє своє життя без різної побутової техніки, особливо без кухонного обладнання. Неможливо собі уявити жоден будинок без холодильника.

    Купуючи його, ми сподіваємося, що він нам якісно прослужить не один рік. У більшості випадків обладнання працює 10, а то і 20 років без поломок. Але іноді зустрічаються випадки, коли відразу після декількох років експлуатації оснащення раптово виходить з ладу. Доводиться в терміновому порядку шукати нові запчастини для холодильників Атлант або до іншої марки, так як жоден бренд не застрахований від раптового ремонту. Зрозуміло, що потрібну деталь можна поміняти, але ситуація не приємна.

    Через що може знадобитися ремонт?

    Щоб не стати жертвою раптового ремонту побутової техніки варто запам'ятати елементарні правила експлуатації. Досить часто причиною поломки стає сам користувач, а іноді бракований товар виробника.

    Однією із популярних причин виходу з ладу основних деталей або всього обладнання відразу — є різкий стрибок напруги. Від цієї неприємності не застрахований ніхто. Тому разом з технікою варто відразу придбати і стабілізатор напруги.

    Стрибок напруги це далеко не вся причина, по якій потрібно терміновий ремонт. Є ще інші фактори:

    • терморегулятор;
    • компресор;
    • фреон;
    • реле;
    • електроніка.

    Що найчастіше ламається?

    При терморегуляторі, що вийшов з ладу обладнання не охолоджує, хоча лампочка горить. У більшості випадків проблема вирішується заміною запчастини. Ремонт можливий навіть удома.

    Компресор виходить з ладу через великі перевантажень (неправильно виставлений режим заморозки) або погано закритій дверці. У деяких випадках заміна деталі коштує дорого. Все залежить від віку устаткування.

    Ще однією причиною поганої роботи стає витік фреону. Устаткування необхідно заново заправити, а також знайти тріщини в трубках, через які витікає речовина.

    Через несправний реле ввімкнення/вимикання техніки збивається. На компресор зростає навантаження і він може взагалі згоріти. Необхідно терміново змінювати деталь, інакше потім обійдеться дорожче.

    Збої в роботі можуть бути викликані і виходом з ладу електроніки через перепади напруги, попадання вологи.

    У будь-якому з цих випадків необхідна консультація майстра. Він точно визначить причину поломки і скаже, які саме запчастини для холодильників Атлант або до інших брендів знадобляться. Купувати деталі варто в спеціалізованих магазинах, де виключена ймовірність продажу підробок.