ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Чи є якась важливість в аноді для бойлера чи це просто непотрібна деталь?

    Бойлер — один із найважливіших приладів у будинку, який відповідає за гарячу воду. Адже багато втомилися залежати від комунальників або є такі, де взагалі не було централізованої подачі гарячої води. Наявність водонагрівача вирішує всі проблеми.

    Зрозуміло, всі намагаються придбати дорогу і якісну модель, яка прослужить максимально довго. Але цього виявляється мало. Якщо не дотримуватися елементарних правил догляду, незабаром доведеться витрачатися на дорогий ремонт або купівлю нового обладнання. Цього можна уникнути, якщо стежити за деякими деталями, в тому числі і за анодом. Повірте, дешевше придбати новий анод для бойлера в Києві , аніж водонагрівач.

    У чому особливість цієї деталі? магнієвий

    Багато, хто вперше бачить такий предмет, не можуть повірити в його важливість. Це ж просто металевий стрижень. Але це тільки здається на перший погляд. Головне призначення деталі — захист бака та інших запчастин від корозії.

    Завдяки магнієвим часткам, весь накип притягується до поверхні анода. Він починає руйнуватися, при цьому інші запчастини залишаються в повному порядку. А ось якщо його не буде, то така доля спіткає ТЕН і весь бак.

    Але це ще не всі причини, за якими так важливий анод:

    • Ніяких затримок при нагріванні води, оскільки ТЕН прекрасно справляється зі своєю роботою. Так що вам не доведеться чекати.
    • Менша витрата електроенергії. Цей пункт безпосередньо пов'язаний із попереднім. Адже чим довше гріється вода, тим більше витрачається електрики.

    З цим усім розібралися. Залишилося тільки засвоїти, наскільки часто потрібно міняти анод. Це залежить від таких факторів:

    • Як часто ви користуєтеся бойлером. Адже багато хто придбає водонагрівач не тільки для будинку, але і для дачі.
    • Наскільки жорстка вода.
    • Якої якості сама деталь. Якщо ви спочатку придбали дешевий анод, то він довго не прослужить, а ось більш дорогі витримають довше.

    Порада: раз на півроку оцінюйте стан анода. Якщо його велика частина пошкоджена, придбайте новий. Стан задовільний — можете ще спокійно користуватися.

    Знаючи подібні хитрощі, у вашому домі завжди буде гаряча вода. Інтернет-магазин Patok допоможе в цьому.