ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Як правильно чистити кавомашину?

    Погодьтеся, що ранок приємно починати з ароматної чашки кави. І так можна балувати себе і рідних кожен день. Ось тільки потрібно обзавестися спеціальним побутовим приладом, а то варити каву в турці клопітно і довго.

    А з кавомашиною всього за декілька хвилин отримаєте ідеальний напій. До того ж у вас є можливість вибирати різні режими. Але в один прекрасний момент смак напою різко погіршується. А вся справа в тому, що пристрій забруднився. Якщо і далі проігнорувати ці ознаки, то незабаром доведеться купувати запчастини для кавомашин , щоб & nbsp ; відремонтувати.

    Як доглядати за технікою?

    Щоб смак напою ніколи не зіпсувався, пристрій необхідно періодично очищати від накипу і залишків кави.

    Накип

    Щоб видалити відкладення від води, раз в декілька місяців необхідно проганяти пару циклів зі спеціальними миючими засобами. Їх так легко знайти в магазинах побутової техніки. Просто кладете таблетку в резервуар для кави, наповнюйте пристрій водою і проганяєте його.

    Якщо вам не подобається хімія, то можете скористатися народними засобами. Для цього підходять оцет, лимонна кислота, сода. Тільки стежте за пропорціями.

    Після чистки засобами не забудьте помити, а потім ще раз включити кавомашину, тільки вже з чистою водою. Це дозволить позбутися від залишків речовин.

    Хоча можна собі спростити життя, якщо після кожного використання протирати деталі злегка вологою ганчіркою.

    Залишки кави

    Якщо у вас професійне обладнання, то у нього є режим автоматичного чищення. Просто запускаєте програму. В інших випадках про чистоту потрібно піклуватися самостійно. Ось тому запам'ятайте певні правила:

    • перед процедурою вимкніть прилад з мережі;
    • не опускайте пристрій повністю у воду;
    • знімні деталі можете промити під проточною водою;
    • використовуйте м'які засоби для чищення.

    Якщо так розібратися, то в цих пунктах немає нічого складного. Просто потрібно хоча б один раз спробувати.

    Якщо хочете, щоб ваша кава завжди залишалася ароматною та свіжою, запам'ятайте прості рекомендації:

    • використовуйте спеціальні фільтри;
    • заливайте очищену воду;
    • намагайтеся після кожного використання протирати деталі;
    • раз в пару місяців проводьте повну чистку.

    Хочете придбати фільтри або інші елементи для кавомашини? З інтернет-магазином Patok не виникне проблем. Тут представлені тільки оригінальні запчастини до будь-якої марки. Ви просто вводите необхідні дані і все. Подаруйте своїй техніці друге життя.\