ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Причини поломок електроплит

    Незамінним помічником в житті кожної людини є плита. Комусь подобаються звичайні газові, а іншним — електричні.

    Але іноді виникає така проблема, що при спробі приготувати їжу плита не включається або ж швидко вимикається. Часто винуватцями виступають конфорки до електроплит , які виходять з ладу, але буває ще й маса інших причин. Перш ніж ремонтувати, з'ясуйте головну причину несправності.

    Що ж послужило причиною?

    В основному, причини поломок в електроплитках криються в пошкодженні цілісності електричного кола, яка і забезпечує її роботу. А саме:

    • Перегоріли або від'єдналися контакти.
    • Перегоріли конфорки.
    • Зламався електронний модуль.

    Перед тим як розібратися, що ж і послужило появі несправності, вимкніть прилад з мережі. І лише потім можна приступати до діагностики і самого ремонту.

    Основні проблеми: Універсальна

    • Електроплита не включається.

    Для початку перевірте цілісність проводу і вилки. Іноді шнур протирається на виході з корпусу. Для цього зніміть захисні панелі і проведіть ретельний огляд. При відсутності ушкоджень перевірте і розетку.

    Якщо з проводом і розеткою все в порядку, другою причиною може бути порушення цілісності контактів усередині плити.

    • Після включення плита швидко вимикається.

    Це відбувається через спрацювання автоматики захисту. І основна причина — пошкодження ізоляції спіралі. Для цього потрібно за допомогою мультиметра (в режимі вимірювання опору) перевірити на справність всі конфорки.

    • Слабо нагрівається.

    При виставленні максимальної потужності, ваша плита недостатньо нагрівається? Винуватцем може виступати обрив спіралей або поломка перемикача потужності.

    • Не працюють конфорки

    Насамперед перевірте наявність напруги в розетці. Якщо ж все нормально, то причиною можуть бути — перегорання нагрівального елементу, замикання на корпусі або ж некоректна робота блоку управління.

    • Нерівномірно нагріваються конфорки

    Є ризик пошкодження нагрівального елементу.

    Найчастіше, всі ці поломки викликані недотриманням банальних правил експлуатації, частими перепадами напруги мережі, і рідше — заводським браком. Так що перш ніж купити таку плиту, ознайомтеся з особливостями догляду, щоб потім не викликати майстра.

    Але якщо ви зіткнулися з однією з перерахованих вище проблем, не панікуйте. Плиту можна полагодити, прикупивши зламані деталі. В інтернет-магазині Patok, ви знайдете все необхідне за найкращою ціною.

    \