ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Як переконатися, що причина поломки саме в ТЕНі

    Без бойлера життя у будинку перетворюється на випробовування. Тому до водонагрівача ставляться із усією ощадливістю, щоб він прослужив якомога довше. Але це не вберігає від того, що в один прекрасний день необхідно викликати майстра.

    Як показує статистика, ТЕН ламається найчастіше. Перевантаження, корозія — ось він і вийшов з ладу. Рідше трапляється, що справа зовсім не в ньому. Але це потрібно перевірити, перш аніж купити ТЕНи на бойлер . Про це і поговоримо далі.

    Як переконатися у несправності деталі?

    При будь-якій неполадці бойлера, потрібно відразу звертатися до майстра. Це допоможе точно з'ясувати причину поломки і вчасно виправити її. 1_142f6f129632fc71e33d355ddc856966.jpg

    Перевірити несправність ТЕНа можна і самостійно, але тільки при наявності мультиметра. Досить простий прилад, у роботі якого так легко розібратися. Але все ж ще раз згадати деякі правила не заважає.

    • Для діагностики використовуйте тільки справний прилад. Якщо помітили видимі пошкодження на ньому, то краще візьміть у когось іншого або викличте майстра.
    • Щоб переконатися в несправності запчастини, від'єднайте всі дроти.
    • Переконайтеся, що місця стиків металу і щупів приладу чисті. Якщо є наліт або іржа, видаліть їх перед перевіркою.
    • Не забудьте перевірити запобіжний клапан.

    Якщо під рукою не знайшлося мультиметра, але в будинку є запасний ТЕН, використовуйте його. Просто замініть стару деталь на нову і спробуйте включити бойлер. Якщо працює, просто придбайте хорошу запчастину і поставте її.

    Нічого не допомогло, тоді причина не в нагрівальному елементі і тут без майстра точно не обійтися. Тому не затягуйте з дзвінком і не намагайтеся знайти причину самостійно. У більшості випадків завдасте ще більшої шкоди.

    Будь-яка поломка бойлера — це завжди неприємно, але не варто заздалегідь панікувати. Все ще можна виправити. Просто вчасно замініть деталі і можете далі користуватися гарячою водою. Тільки пам'ятайте про те, що це повинні бути якісні і оригінальні запчастини. Ну і не забувайте про елементарні правила користування. Разом з інтернет-магазином Patok, ваш бойлер прослужить максимально довго, а ви забудете про перебої з гарячою водою.