ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Чому ТЕН для бойлера ламається і чи можна цього запобігти?

    Як приємно після важкого робочого дня повертатися додому. Адже тут можна спокійно відпочити і набратися сил для нових досягнень. І приємно забратися у ванну, а потім випити чаю. Але без наявності гарячої води — це зробити досить складно.

    Саме тому господарі так ретельно стежать за станом водонагрівача. Але якби вони не старалися, деякі запчастини виходять з ладу. Особливу роль тут грає ТЕН для бойлера і якщо він ламається, то гарячої води вже не буде.

    Чому відбувається поломка?

    Деякі вважають, що вихід з ладу цієї запчастини пов'язаний з неякісними елементами. Але це може статися із дорогими моделями. А причина може ховатися ось у чому:

    • ігнорування елементарних правил користування;
    • іржа;
    • пошкодження металу через перегрів.

    Хоча ніхто не виключає поломку, бо матеріали були низької якості.

    Хоч ця деталь і коштує не так вже й дорого, позапланова покупка запчастин нікого не радує. Саме тому важливо дотримуватися елементарних правил експлуатації, стежити за станом деталі.

    А якщо вже так сталося, то потрібно вибрати елементи за всіма правилами і для цього враховуйте такі моменти:

    • потужність для нагрівання води;
    • рівень напруги;
    • тип регулювання температури;
    • розмір деталі, її форма.

    Деякі вважають, що останній пункт не зовсім важливий. А навіщо мучитися і шукати деталь до певної марки, можна ж придбати будь-яку. Адже в цьому немає різниці. Але такі користувачі помиляються. Запчастини повинні бути оригінальними. Це дозволить встановити ТЕН у правильному положенні та надасть можливість йому довго прослужити.

    І ще одне зауваження: не намагайтеся економити і купувати дешеві товари. Це китайські підробки, які швидко ламаються.

    Вихід з ладу однієї з деталей — це ще не привід панікувати. Просто викличте майстра, нехай він назве причину поломки. Він же зможе і поміняти деталь. Після цього ви будете і далі користуватися водонагрівачем.

    Виникли проблеми в роботі бойлера? Інтернет-магазин Patok допоможе їх усунути. Все необхідне для ремонту ви знайдете в каталозі. За допомогою зручної системи пошуку за декілька хвилин відшукаєте товар, а потім швидко оформите замовлення. Якщо виникнуть складності, консультанти допоможуть. Після заміни деталей ваша техніка прослужить ще багато років.