ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Пружина на пральну машину: для чого потрібна і як замінити?

    Без благ цивілізації сучасній людині обійтися вже складно. Якщо з ладу вийде побутова техніка, її потрібно терміново ремонтувати, адже багато хто не може уявити ручне прибирання або прання.

    Пружина на пральну машину — деталь маленьких розмірів, але при цьому вона є невід'ємною частиною. Варто її лише прибрати з механізму, як робота пристрою припиниться. Сьогодні ви дізнаєтеся, як замінити прижину, що вийшла з ладу. 15_afe229d4892a58ee76f3a5c8c4eb0ab1.jpg

    Призначення деталі

    Комплект з двох пружин забезпечує утримання бака і його повернення у початкове положення. Одна розташована безпосередньо на баку, а інша у верхній частині корпусу машинки.

    Поверненням комплектує елемент, має на обох кінцях по гачку. Одна сторона прикріплюється до СМА-корпусу, а друга фіксує бак.

    Найчастіше обрив пружини відбувається у зоні кріплення. Щоб усунути неполадку, доведеться трохи повозитися. У цьому випадку робота строго поетапна. Особливого значення немає тільки те, від чого буде від'єднуватися пружина спочатку — від бака або корпусу.

    Знімаємо кріплення на баку

    1. Відкрийте доступ до пружинного елементу, знявши верхню панель.
    2. Підніміть бачок наскільки це можливо і за допомогою дерев'яних колодок зафіксуйте в такому положенні. Це спростить зйомдеталі.
    3. Потягніть пружину, скільки є сил, у сторону барабана.
    4. Використовуючи плоскогубці, відчепіть елемент від бака.
    5. А потім і від самого корпусу. 15_bf63b1c5cdd690cf7bb0bbcc11c0efbd.jpg

    Метод №2: пробуємо зняти через верх пральної машини

    1. Повторюємо перші два етапи з попереднього списку.
    2. Тримаючи пружну деталь у руці, скористайтеся тонкою викруткою. Нею підчепіть гачок із кріпленням.
    3. Зніміть пружину з корпусу.
    4. Трохи відведіть в сторону і відчепіть нижню частину.

    Щоб надіти пружину пральної машини, повторюйте всі описані дії у зворотному порядку. Якщо на якомусь з етапів у вас виникли проблеми, не бійтеся звертатися до фахівців за допомогою. Нехай це буде трохи дорожче, але надійніше.

    Віддавайте перевагу оригінальним комплектуючим. Якщо ви придбаєте дешевший варіант, його експлуатаційний термін буде відповідним. Потім не дивуйтеся, якщо знову доведеться все розкручувати і міняти заново. Купуйте тільки якісне в інтернет-магазині Patok. З нами успішний ремонт гарантовано!