ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Причини поломок модуля управління пральною машиною

    Пральна машина — це універсальний і незамінний предмет у побуті. Складно уявити сучасну квартиру без цього агрегату. Тому безліч виробників намагаються робити їх надійними і функціональними, з тривалим терміном служби.

    Однак, електронний модуль для пральної машини часом підводить і виходить з ладу в найнесподіваніший момент. Цьому може послужити ряд причин — від недотримання правил експлуатації користувачами до банального виробничого браку. Добре, якщо гарантійний термін не закінчився і ви можете безкоштовно відремонтувати або замінити модуль. В іншому випадку доведеться викликати майстра за свій рахунок або ж прийматися за ремонт самостійно.

    Основні причини поломок

    1. Перепади напруги. Невідповідності параметрів електромережі призведуть до порушення роботи або поломки електроніки. Потрібні параметри вказуються в інструкції.
    2. Заводський брак. Його можна визначити візуально по неякісній роботі на самій платі. Така помилка виявляється   швидко,   від першого тижня або місяця експлуатації. В цьому випадку не поспішайте самостійно розбиратися, а віддайте краще в ремонт по гарантії.
    3. Порушення цілісності дротів живлення.
    4. Підвищена вологість або потрапляння води. Таке трапляється, якщо машина стоїть у ванній кімнаті. Хоча і деякі виробники вжили заходів для виключення цієї проблеми. У другому випадку досить просто протерти модуль і висушити плату від вологи.
    5. Різке вимикання машини з мережі.

    Найважливіше перед ремонтом — визначитись, зламався модуль управління або ж вийшов з ладу інший елемент. Вирішення цього питання дуже важливо, інакше ви просто викинете гроші на вітер, а ваша пральна машинка все також буде погано працювати.

    Для діагностики проблеми, розглянемо типові ознаки поломки:

    1. На дисплеї показується помилка, а сам агрегат не включається.
    2. Світлодіоди на електронній панелі блимають або одночасно всі разом горять.
    3. При спробі включити будь-яку програму, ви терпите поразку.
    4. Вода не набирається, машина не робить віджимання.
    5. Вода не нагрівається.

    Якщо ви не стикалися з подібною проблемою раніше, не варто ризикувати. Краще викличте майстра додому, який точно визначить причину поломки і самостійно замінить або полагодить елемент.

    Потрібні запчастини для пральних машин? Інтернет-магазин Patok має великий асортимент деталей для різних марок — Argo, Indesit, LG. У нас ви зможете знайти електронний модуль за найкращою ціною.