ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Поради, як вберегти бойлер від передчасної поломки

    Часті перебої з подачею гарячої води, занадто високі тарифи — змушують багатьох користувачів відмовлятися від централізованої подачі гарячої води та ставити собі бойлери. З ними вони забувають про всі проблеми.

    Вони настільки радіють безперебійній подачі гарячої води, що забувають і про самі водонагрівачі. А це може зіграти злий жарт. Через деякий час починаються проблеми в роботі, необхідно міняти запчастини для бойлера або взагалі купувати новий прилад. Мабуть, така ситуація нікого не тішить. Та що ж робити, щоб такого не сталося або хоча б мінімізувати витрати на ремонт? Розбираємося в статті.

    Що необхідно робити? 15_e567e55de4240144813eb32609272cca.jpg

    • Придбати стабілізатор напруги
    Про це вам скажуть при купівлі будь-якого побутового приладу. Періодичні скачки напруги негативно позначаються на стані деталей.
    • При можливості встановити систему фільтрації води
    Жорстка вода — ще одна причина частих поломок. Якщо в будинку є ще пральна і посудомийна машини, то є сенс подбати про фільтри.
    • Проводьте періодичну чистку
    Якщо будете регулярно видаляти шари накипу, максимально продовжите термін служби деталей. Постарайтеся цю справа доручити фахівцям, які не тільки видалять забруднення, а й проведуть профілактичний огляд. А ще не забувайте про своєчасну заміну магнієвого анода. Він весь удар бере на себе і саме на ньому в першу чергу накопичується накип. Якщо ця деталь зруйнована, то потім починають пошкоджуватися інші.
    • Перевіряйте стінки бака на герметичність
    Порушення герметичності найчастіше відбувається через корозію. Найбільш слабким місцем у баку вважаються шви. Вони руйнуються швидше за все. Щоб хоч якось уберегти себе від цієї проблеми, ще на етапі покупки, цікавтеся покриттям бака. Часто вибір стоїть між нержавійкою або емаллю. Уточнюйте якість матеріалів.
    • Контролюйте роботу техніки
    Не намагайтеся вибирати максимальний режим роботи, а підберіть оптимальний.

    Якщо трохи відійти від теми, то ще на етапі покупки вирішіть із потужністю, літражем. Не намагайтеся брати максимум, а чисто виходячи зі своїх потреб.

    Вчіться не на своїх помилках, а на чужих. Періодичний огляд бойлера, покупка деяких деталей через інтернет-магазин Patok і техніка прослужить довгий час.