ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Зламався термостат на бойлер: міняти його на новий чи ремонтувати?

    Без гарячої води складно уявити свій побут. Ось користувачі так дбайливо і відносяться до бойлера. Вони намагаються придбати більш якісну і дорогу модель, регулярно її оглядають.

    Але якби ви не стежили за станом, техніці властиво ламатися і в один прекрасний момент вода перестає нагріватися. На це є дві причини: зламався ТЕН або термостат. Як дізнатися, що саме: перевірте вимірювання опору терморегулятора. Якщо прилад нічого не показує, пора купувати новий термостат на бойлер . 15_54bbd310e393a99fdb446812a7d2cd36.jpg

    Як правильно вчинити в цій ситуації?

    Ще раз підкреслюємо, не варто займатися ремонтом термостата. Щоб його полагодити, потрібно знати багато тонкощів. На ремонт піде дуже багато часу і грошей. Легше придбати новий.

    Це запам'ятали, тепер можете сміливо йти до магазину. Тільки не поспішайте купувати першу-ліпшу модель. Тут теж є тонкощі:

    • Далеко не ховайте технічний паспорт водонагрівача. На його основі продавець зможе підібрати необхідні деталі.
    • Не викидайте стару деталь. Просто на ній зазначена спеціальне маркування. По ньому також можна підібрати заміну.
    • Якщо шукаєте самостійно, то не орієнтуйтеся на картинку, а уважно читайте технічні складові.

      Придбали деталь, тепер залишилося вирішити, хто буде займатися її заміною. Якщо у вас ще не вийшов гарантійний термін, то тільки майстер. В інших випадках можете і самостійно, але тільки за умови, що ви знаєте послідовність дій.

    Після ремонту, в перші декілька годин, обов'язково контролюйте роботу бойлера на герметичність кришки і бака. Якщо все в порядку, далі використовуйте в звичайному режимі.

    І ще один важливий момент: не затягуйте зі заміною терморегулятора. Просто його поломка може привести до дуже серйозних наслідків. Саме ця деталь відповідає за контроль нагрівання/охолодження води. Якщо термостат несправний, вода буде постійно кипіти,   бойлер почне перегріватися. А це може призвести до виходу з ладу багатьох деталей і тоді ремонт обійдеться дорожче.

    З цього всього напрошується висновок: стежте за станом деталей водонагрівача і вчасно міняйте зламані елементи. А ще не забувайте про те, що вони повинні бути якісними і оригінальними. Але про це можете не турбуватися, коли є інтернет-магазин Patok. Потурбуйтеся про бойлер зараз і в домі завжди буде гаряча вода.