ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Елементарні правила користування блендером

    Побутова техніка вже давно активно використовується у нашому повсякденному житті. Але, незважаючи на це, багато хто до цих пір не знає, як користуватися деякими обладнанням. Наприклад, блендером. Маючи такого помічника на кухні можна значно собі полегшити життя.

    Але перед тим як його ввімкнути, варто дізнатися загальні правила користування, щоб потім не довелося шукати нові запчастини до блендера Філіпс для ремонту.

    Відомо, що існує дві основні моделі — стаціонарна і занурювальна. Вони відрізняються по конструкції. Занурювальний варіант досить компактний та мобільний. За короткий період часу дозволяє подрібнити різноманітні продукти будь-якої ємності. використовуючи його, не варто турбуватися про обсяг.

    На відміну від занюрувальних, в стаціонарній моделі є спеціальна чаша з кришкою на певний літраж. Тому варто завжди стежити за об'ємом. Пам'ятайте, що чаша не повинна заповнюватися повністю. Наявність кришки не дозволяє з'являтися бризкам на поверхні. Так що приготувати коктейль або соус буде просто.

    Тепер варто більш конкретно розглянути кожен з варіантів.

    Занурювальна модель

    У більшості випадків її використовують для подрібнення не дуже твердих продуктів. Хоча в принципі обладнання може потягнути і тверді. Просто під час подрібнення необхідно додати трохи води.

    Ще варто пам'ятати що:

    1. Мінімальна кількість продуктів повинна бути вище нижньої частини ніжки. Якщо обсяг менший, то є ймовірність пошкодження ріжучої деталі.
    2. Якщо плануєте працювати з фруктами, то заздалегідь повитягайте з них кісточки. Занадто великі шматки поріжте на більш дрібні.
    3. Гарячу їжу не варто подрібнювати. Продукти повинні хоч трохи охолонути.

    Стаціонарний блендер

    З цією моделлю працювати набагато простіше. Продукти складаються в спеціальну чашу, накриваються кришкою. Після натискання кнопки все подрібнюється до потрібної вам консистенції.
    Для правильної роботи зі стаціонарним обладнанням теж необхідно дотримуватися деяких правил:

    • Чаша для роботи не повинна забиватися по саму кришку. Залежно від обсягу залишається 100 або 200 мл. Також варто стежити і за мінімальною кількістю інгредієнтів. декілька шматочків не варто кидати, так як є ймовірність поламати ножі. Тому стежте за відмітками на чаші.
    • Не варто працювати з дуже гарячими продуктами. Через високу температуру чаша може втратити свій зовнішній вигляд, особливо це стосується пластикових виробів.

    Після роботи будь-який пристрій (стаціонарний, занурювальний) потребує ретельного чищення. Чаша і все знімні насадки миються під проточною водою. Більшість виробників допускає варіант миття в посудомийній машині. При необхідності можна використовувати спеціальний засіб для видалення жиру.

    Деталі з двигуном і перемикачем швидкостей у воду опускати заборонено. Якщо це зробити, то вам точно знадобляться нові запчастини до блендера Філіпс для заміни. Їх варто протирати вологою ганчіркою. Після цього всі деталі витираються насухо.

    Дотримуючись елементарних правил, ви забезпечуєте своїй побутовій техніці довгий термін служби.