ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Як почистити патрубки для пральних машин правильно?

    Власники пральних машин знають, що періодично потрібно техніку чистити. Ось вони ретельно видаляють залишки порошку, відбілювача, наліт та інші забруднення. А ще перевіряють шланги.

    Здавалося, цього має бути достатньо, але ны. В один прекрасний момент техніка почне текти і виною тому засмічені патрубки для пральних машин . Щоб не доводити ситуацію до такого плачевного стану, слід приділити увагу і цим запчастинам. 15_b8ba592100c88bec76b3b16c944009f3.jpg

    Як почистити патрубки?

    Для початку варто сказати, де вони взагалі знаходяться. Патрубок для затоки води знаходиться між заливним клапаном і отвором для порошку. Патрубок диспенсера знаходиться між відсіком для порошку і баком для білизни. А зливний біля помпи.

    Як бачите, через ці 3 деталі постійно проходить вода. А це може стати причиною забруднення. Адже якість рідини бажає кращого.

    Крім цього причинами засмічення можуть стати:

    • наліт від мильного розчину;
    • дрібні деталі від одягу та інші елементи;
    • волосся, нитки.

    Висновок — потрібне регулярне чищення, щоб сміття не накопичувалося всередині. 15_77279b623d67d858e1a1c09447351f01.jpg

    Для цієї процедури вам потрібно відключити пральну машину від мережі, подачі води та каналізації. Не забудьте постелити ганчірку, щоб прибрати залишки води. Після, акуратно покладіть машинку на бічну стінку.

    А далі задача полягає в тому, щоб дістатися до самих патрубок. Якщо мова йде про зливні і диспенсер, то їх можна побачити, знявши верхню кришку. Рідше зустрічаються моделі, де потрібно знімати передню панель, щоб дістатися до патрубки диспенсера. Що стосується зливного, то до нього дістанете через дно.

    А далі ви акуратно знімаєте деталі, оглядаєте їх на наявність пошкоджень, ретельно чистите і ставите назад. Якщо помітили пошкодження, міняєте запчастини на нові.

    У всій цій процедурі немає нічого складного, але краще нехай її виконує майстер. Просто якщо ви цього раніше не робили, можете ненавмисно зачепити інші деталі. А навіщо вам зайві витрати. А якщо викличте спеціаліста, то цього не станеться. Плюс до всього, майстер зможе оглянути й інші важливі запчастини, попередивши поломку.

    Тому не лінуйтеся періодично викликати фахівців для огляду і чищення пральної машини. Повірте, так витратите набагато менше, аніж потім на повний ремонт техніки і сусідам. А якщо потрібна заміна дрібної деталі, краще її замовте зараз в інтернет-магазині Patok, аніж потім витрачатися на дорогий ремонт. Подаруйте своїй пральній машині довгий термін служби, а собі спокій.

    \