ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Як правильно чистити пральну машину?

    Для будь-якої господині пральна машина — незамінний помічник. З нею ви значно скоротите час на виконання деяких процесів. Але ось буває таке, що помічник втомлюється і відмовляється працювати.

    Настрою вже немає. А ще більше він погіршується, коли дізнаєтеся про дорогой ремонт, якого в принципі можна було уникнути. Просто ви забули про те, що прилад необхідно періодично чистити, через це деякі запчастини для пральної машини вийшли з ладу.

    Правда, не хотілося б у майбутньому повторення подій. Тоді давайте разом запам'ятаємо елементарні правила чистки. 15_867ae5797ae404fc8f550d93251d2b84.jpg

    Доглядаємо за пральною машиною

    Накип, залишки прального засобу, сміття — усе це накопичується всередині, а з часом позначається на роботі приладу. Спочатку він працює з перебоями, а потім взагалі виходить з ладу. То як же прибрати ці засмічення?

    Позбавляємося від накипу на ТЕНі

    Причина — занадто жорстка вода. Виробники побутової техніки, наполегливо рекомендують використовувати спеціальні засоби для її пом'якшення.

    Але буває і таке, що накип все одно з'являється, правда не так швидко. Щоб його позбутися, можна скористатися такими засобами:

    • оцет;
    • лимонна кислота;
    • сода.

    Їх додають прямо в барабан або у відсік для порошків і запускають звичайний режим. Тільки пам'ятайте, що тут не повинно бути білизни, ризикуєте зіпсувати речі.

    Чистимо зливний фільтр

    Ознаки поганої роботи — сильна вібрація або машина погано віджимає білизну.

    Вам потрібно знайти сам фільтр, тільки перед цим зніміть дверцята. Коли будете відкручувати фільтр, підставте миску. У неї стекут залишки води. Приберіть з фільтра забруднення і добре прополосніть водою.

    У місці, де встановлено фільтр, теж приберіть сміття. Після, все поставте на місце. 15_d96452265a15f95c9300f057cc054d4c.jpg

    Крім фільтра страждає ще шланг. Для початку перевірте його на наявність пошкоджень. Після, акуратно від'єднайте і витягніть сміття. Не забудьте промити водою.

    Чистимо заливний шланг

    На ньому також накопичується накип. Не виключаються дрібні частинки сміття. Через них вода повільно набирається в машину.

    Будьте уважними, коли все знімаєте. А так складнощів немає.

    Чистимо відсік для пральних засобів

    Просто зніміть його і добре промийте під проточною водою. Якщо є залишки порошку або ополіскувача, візьміть зубну щітку або губку. Не забудьте витерти і саму машину.

    Помітили цвіль або накип, скористайтеся содою, оцтом або лимонною кислотою.

    А ще не забуваємо протирати ущільнювач і сам корпус.

    Якщо дотримуватися цих хитрощів, пральна машина прослужить довго без дорогого ремонту. Тільки не лінуйтеся і не забувайте викликати майстра для профілактичного огляду деталей. Коли потрібна зміна елемента, замовте на їх Patok і далі продовжуйте користуватися приладом.

    Нехай побутові справи ніколи не доставляють дискомфорт.