ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Як підібрати насос для пральної машини

    Насос (помпа)   — це деталь, яка виконує важливі функції в пральній машині. Наприклад, функцію рециркуляції води, якщо в конструкції пральної машини не передбачений додатковий насос. Також, функцію зливу води — цей етап є важливим і завершальним в процесі прання.

    Але буває таке, що під час роботи пральної машини господар чує якийсь шум і зауважує, що вода просто не зливається в каналізацію. Причиною може бути зламаний насос. Щоб уникнути таких ситуацій, потрібно купувати пральну машину зі спеціальним фільтром, що перешкоджає попаданню сторонніх предметів у барабан. Однак якщо у вас такого фільтра немає — нічого страшного. Потрібно просто купити новий насос (помпу) для пральної машини. Ця деталь не дорога. Але потрібно вміти правильно її підібрати.

    Зливний насос можна підібрати за наступними параметрами :

    1.           За типом кріплення

    Насос приєднаний до равлика двома способами: за допомогою засувок (на 3-х, 4-х, 8-м засувках) і за допомогою гвинтів (на 3-х гвинтах, 4-х гвинтах). Це важливий момент. Так як, якщо ви скажете не той вид кріплення, який у вас — такий насос просто не підійде.

    насос                       насос < br>

          кріплення   на 3-х засувках                                                         кріплення на 4-х гвинтах

    2.           За типом з'єднання проводів

    Існує два типи під'єднання контактної групи проводів: це клеми і фішка. Тут інша ситуація, аніж з типом кріплення. Якщо у вас насос з контактною групою у вигляді фішки — можна поставити насос з висновками клеми. Для цього потрібно обрізати на кінці дроту, зачистити їх і поставити роздільні клеми. Якщо у вас насос з контактною групою у вигляді клем — можна поставити насос з висновками фішка. Для цього потрібно дроти з клемами з'єднати (поставити разом).

    контакти                       контакти < br>

      контактна група клеми                                                       контактна група фішка

    3.           По розташуванню контактної групи проводів .

    Існує два типи розташування контактної групи проводів: спереду і   ззаду. Якщо у вашому насосі клеми або фішка розташовані спереду, а вам пропонують точно з таким типом під'єднання, але ззаду — не дивуйтеся. Це немає суттєвої різниці. І на роботу помпи ніяк не вплине.

    00000007964.JPG                 00000007967_1.JPG

    контакти спереду                                                                 контакти ззаду

    4.           За потужністю

    Кожна помпа пральної машини має свою потужність. Вона вказується на наклейці самого насоса, алле при покупці нової помпи цей пункт не є важливим. Оскільки, виробники пишуть, що потужність насоса, наприклад — 40 Вт, а насправді він видає максимум 20 Вт.

    насос

    5.           За виробником

    Існує багато фірм-виробників, що випускають помпи для пральних машин. Але є такі, які спеціалізуються на випуску саме зливних насосів. Помпи цих виробників взаємозамінні, схожі за якістю і терміном своєї служби. Перелік цих фірм: Askoll, Plaset, Mainox, Arylux, Hanning, Coprecci. Тобто, якщо у вас зливний насос фірми Plaset, замість нього можна поставити помпу фірми Askoll.

    Таким чином, ми розглянули, якими бувають зливні насоси для пральних машин. Якщо ж при самостійному підборі у вас виникнуть труднощі — звертайтеся до наших фахівців. Менеджери інтернет-магазину «Patok» з радістю проконсультують і допоможуть підібрати те, що вам потрібно.