ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Які функції і ціна шланга для пральної машини

    Без пральної машинки складно собі уявити побут сучасної людини. Вона економить багато часу і сил. Але коли зі пральної машини щось трапляється, у багатьох починається справжня паніка. Однією рукою вони натискають всі кнопки на панелі підряд, а іншою набирають номер майстра.

    Але деякі поломки не так страшні. Наприклад, засмічення шланга можна легко усунути. Сьогодні розповімо вам більш детально про цю деталь: ціна шланга для пральної машини , функції і як можна його прочистити самостійно.

    Види і їх вартість

    Для нормального функціонування машини, чиста вода для прання повинна надходити в бак, а використана — безперешкодно зливатися. Цю функцію виконують дренажні шланги. Відповідно є два їх види: Зливний

    • заливний;
    • зливний.

    Перші роблять з полівінілхлориду і покривають армуючою плівкою. Другі — з рифленого поліпропілену.

    Середня вартість шланга 200 грн. Але все залежить від технічних характеристик:

    • довжина;
    • діаметр;
    • робочий тиск і температура;
    • наявність запобіжного клапана від протікання;
    • матеріал гільзи.

    Чим вище показники і чим більше «крутих примочок», типу системи «Аква-стоп», тим вище ціна.

    Єдиний показник, який не повинен бути високим — довжина. Занадто великі шланги частіше засмічуються, через них підвищується навантаження зливного насоса.

    Як прочистити зливний шланг

    Якщо ви помітили, що брудна вода стікає набагато повільніше, можливо, причина в частковому засміченні шланга зливу. Усунути цю проблему нескладно. У магазинах продаються спеціальні засоби у вигляді гелю, таблеток, порошку для прочищення засмічення. Або ж візьміть звичайну харчову соду, засипте приблизно 200 г, включіть режим прання «Бавовна» на повний цикл.

    При повному засміченні, коли машинка перестає повністю працювати або вимикається на стадії віджиму, все трохи складніше. Зливний шланг доведеться від'єднати від каналізаційної системи і панелі пральної машини, прочистити йоржиком і кевларовим тросом, а потім прикрутити назад.
    Для таких маніпуляцій краще викликати майстра додому, щоб довго не мучитися. У деяких випадках доведеться замінити шланг. З інтернет-магазином Patok — це так легко зробити.

    Нехай ваша машинка служить вам довго і не ламається!