ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Як зняти старий ущільнювач для пральнох машини і замінити на новий?

    Всі механізми, що працюють з водою, оснащуються спеціальними гумками для ущільнення. Використовуються вони з метою запобігання витоку, який може стати причиною серйозної поломки. Ущільнювач для пральної машини виконує таку ж роль. Якщо він прийде в непридатність, ваш агрегат почне текти прямо під час прання, а це не найприємніше. Так і сусідів затопити можна.

    Якщо ви помітили, що з манжетою щось не так, не запускайте машинку. Це дозволить запобігти витоку рідини з люка.

    Знімаємо зіпсований ущільнювач

    Багато що залежить від конструкції прального пристрою. У деяких моделях зробити це простіше, а в інших більш складно. У випадку з останнім варіантом, потрібно зняти нижню і верхню панель спереду, а потім вийняти кювету для пральних засобів.

    Оскільки гумка приєднана до корпусу за допомогою двох хомутів (пластиковий або металевий), від них потрібно позбавитися. Тільки так у вас вийде дістати старий ущільнювач.

    Зняти відразу два хомута у вас не вийде, оскільки манжета повністю прикриває один. Розібравшись з першим кріпленням, відкріпляють частину гумки, а потім вже добираються до другого хомута.

    Тепер є можливість повністю вийняти ущільнювач. Якщо під ним спостерігається бруд, добре протріть забруднені ділянки мильним розчином і ганчіркою.

    Ставимо нову манжету

    Нова деталь не настільки еластична і піддатлива, як стара. Її структура дуже щільна, тому впоратися з комплектуючою непросто.

    Від вас вимагається впевненість і спритність рук. Спробуйте закріпити верхню частину ущільнювача, тримаючи в цей час низ рукою. Повторіть процедуру з нижньою частиною. Якщо манжета заходить дуже туго, варто обробити корпус мильним розчином.

    Зачепите через хомути. Можна скористатися викруткою. Перевірте, чи нормально зафіксувалася деталь і чи не злітає вона.

    Увімкніть пральну машинку на холостий хід, вибравши самий короткочасний режим. Так ви зможете перевірити, чи правильно і наскільки щільно встановлена ​​гумка.

    Результат залежить також і від якості манжети. Фахівці рекомендують у таких випадках купувати виключно оригінальні комплектуючі, які представлені в інтернет-магазині Patok. Нехай ваш ремонт буде вдалим, а пральна машинка прослужить багато років без поломок.