Пн-Пт
9:00-19:00
Сб
10:00-16:00
Каталог
    0
    0

    Якими бувають фільтри для витяжки

    Незамінним приладом на кожній кухні є витяжка. Будь-то в будинку або у великому ресторані — без неї ніяк обійтися. Вона витягує не тільки запахи їжі, але і жирові виділення, які потрапляють у повітря.

    Але часом буває і таке, що запах свіжоприготованної страви не тільки залишився на кухні, але і поширився по всьому будинку. Багато хто думає про поломку, але насправді ж винуватцем виступає фільтр для витяжки . І ось тут слід розглядати дві ситуації — його необхідно почистити або замінити.

    Насправді витяжці використовується відразу два фільтри: жировий і вугільний. Жировий

    Особливості фільтрів

    Жировий, він же жировловлюючий — використовується для запобігання забруднення конструкції шляхом затримки невеликих частинок жиру і кіптяви. Можливо, внутрішні деталі не утворюють наліт і витяжка служить довше.

    Жировловлюючі фільтри бувають таких видів:

    1. Одноразові. Такі вироби використовуються один раз і при забрудненні просто викидаються і замінюються новими.
    2. Багаторазові. Такі фільтри служать весь експлуатаційний термін із витяжкою.

    Вугільні фільтри використовуються для нейтралізації неприємних запахів, що виникли під час приготування їжі. Як зрозуміло з назви, в основі такого виробу йде активоване вугілля, який затримує різні речовини.

    На відміну від жирових, вугільні не розраховані на тривале користування і вимагають заміни.

    Приводимо фільтр в порядок Вугільний

    Багаторазові вироби періодично мають потребу в чищенні. А ось тут все залежить від інтенсивності використання. Наприклад, вугільні фільтри рекомендується міняти раз в 3 місяці.

    Жирові, якщо ж вони багаторазові, необхідно періодично чистити, десь 1 раз в 4 місяці. Процедура чищення складається з таких етапів:

    1. Витягуємо фільтр з витяжки.
    2. Чистимо фільтр.

    Якщо ж ви періодично займаєтеся цією справою, то повинно вистачити і простого миючого засобу. Для цього його слід намочити, після чого намиленою губкою або щіткою очистити і в кінці ошпарити окропом.

    У більш запущених випадках, коли жир встиг добре засохнути і просте миючий або та ж сода не допомагає, беремо більш агресивні засоби. Також не забудьте захопити і рукавички.

    Фільтри для витяжки — головна перешкода виникненню жиру на поверхні кухні і проникненню неприємного запаху в інші кімнати. Головне вчасно їх замінити і почистит і тоді ваше обладнання прослужить довго. Знайти необхідні варіанти, ви зможете в нашому інтернет-магазині Patok. Великий вибір на різні моделі допоможе знайти потрібний варіант, а ціни приємно здивують. Нехай техніка служить вам вірою і правдою довгі роки.