ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Прості правила догляду за конфорками для електроплит

    Плита на кухні — один із найважливіших побутових приладів у всьому будинку. Не буває такого дня, щоб її не включали. Нехай не кожен раз на ній готують, але підігріти їжу або прокип'ятити чайник важливо. Зрозуміло, під час цього користування є ризик забруднити поверхню.

    Залишки їжі, кіптяви, жиру — все це накопичується на робочих деталях, особливо на конфорках. Ось господинь і цікавить таке питання, а як відмити конфорки для електроплит і не пошкодити їх.

    Правильно проводимо чистку 15_6d817e4080b80d9e96de6adf79399c2c.jpg

    Увага: відключіть плиту від електроживлення. Здавалося б, дрібниця, але так вбережете себе від можливого включення приладу або отримання електричного удару.

    Переконалися, що плита відключена, можете приступати до чищення.

    Намагайтеся використовувати спеціальні засоби, які призначені саме для конфорок. Вони вже перевірені і ніяк не зашкодять.

    Найчастіше зустрічається емульсія або олівець. Їх наносять на поверхню конфорки, а потім прибирають губкою із жорсткою основою. Слідкуйте, щоб ганчірка була з металу, інакше пошкодите деталі.

    • Якщо конфорка у вигляді спіралі, то не забудьте зняти каблучки, почистити їх. Кращий спосіб — потримати в мильному розчині 10 хвилин. А ще акуратно підніміть спіраль і ганчіркою витріть все забруднення.
    • Конфорки суцільні і чавунні? Не використовуйте багато води. Просто є ризик, що поверхня змінить колір і навіть почне іржавіти. Щоб все почистити, просто включіть плиту. Коли вона охолоне, за допомогою сухої серветки, легко приберете забруднення із конфорок.

    Якщо там щось залишилося, тоді намочіть ганчірку в миючому розчині. Слідкуйте, щоб вона не була занадто мокрою. Пройдіться по проблемного місця, а потім все ретельно витріть. Після, можете покрити поверхню рослинним маслом, яке стане додатковим захистом. Його шар періодично потрібно відновлювати.

    Як бачите, тут немає нічого складного. Просто потрібно запам'ятати ось такі моменти:

    • чистити плиту і конфорки потрібно відразу після забруднення (тільки почекайте, коли поверхня конфорок охолоне);
    • використовуйте спеціальні засоби по догляду;
    • не беріть занадто жорсткі мочалки і ганчірки, які можуть подряпати поверхню.

    Виконуючи ці нехитрі рекомендації, ваша плита буде служити довгі роки. А якщо все таки буде потрібна маленька деталь, завжди її знайдете в інтернет-магазині Patok. Приємного користування побутовими приладами.

    \