ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Поради, як почистити бойлер від накипу самостійно

    Складно уявити своє життя без гарячої води. Основним її джерелом є водонагрівачі. Вони забезпечують цілодобову подачу теплої води в будинок. Ось тільки мало хто знає, що для довгої роботи необхідно чистити бойлер від накипу. Одна така процедура вбезпечить вас у майбутньому від поломки або заміни дорогих елементів.

    Звичайно, деколи одним чищенням не обійдешся, доводиться купувати нові деталі. Так, анод для бойлера в Києві або у будь-якому іншому місті України. Цей елемент змінюється найчастіше, адже саме він бере «удар» на себе і першим виходить з ладу. Тому під час чищення важливо оглянути водонагрівальні елементи.

    Переходимо до чищення

    Насамперед необхідно злити воду з бака.

    • Для цього відключаємо агрегат від електромережі.
    • Перекриваємо подачу води на бойлер.
    • Відкриваємо крани в будинку (у ванній та на кухні). Таким чином, ви зіллєте залишки рідини в баку.
    • Відкрийте важіль. Заздалегідь підготуйте будь-яку ємність (відро або тазик). З запобіжного клапана поллється вода.

    Після зливу рідини переходимо до розбору агрегату. Необхідно вийняти водонагрівальні елементи. Робіть це не поспішаючи, щоб не поламати деталі. При знятті ТЕНа будьте готові до того, що потече вода зі шматочками накипу.

    Велика частина накипу концентрується саме на нагрівальних елементах, аніж на баку. Тому часом досить просто відкривши кран холодної води, змити залишки забруднень на стінках.

    Якщо ж накипу багато, то доведеться вдатися до ручного чищення. Для цього доведеться зняти агрегат зі стіни і почистити його за допомогою спеціальних засобів.

    ТЕН і анод

    Насамперед перевіряємо стан магнієвого анода. При необхідності його слід замінити. У нашому каталозі, зможете знайти відповідну модель саме під ваш бойлер. Пам'ятайте, не слід купувати анод, який призначався для інших моделей. Найчастіше вони різного розміру і товщини, а куплена деталь просто може не підійти.

    Чистка ТЕНа проходить механічним способом. При товстому шарі нальоту зняти його можна за допомогою ножа. Робити це треба акуратно, щоб не пошкодити деталь. Залишки накипу можна видалити і металевою сіткою.

    Чистку бойлера потрібно проводити раз на півроку або рік. Все залежить від жорсткості води. І тоді ваш водонагрівач буде служити вам вірою і правдою багато років.