ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Що краще чугунні механічні чи електричні м'ясорубки?

    Якщо повернутися трохи в минуле і подивитися на кухню радянської господарки, то тут практично не знайдемо жодного електричного побутового приладу. Зараз мова не йде про холодильник. Тут мається на увазі мала побутова техніка.

    У багатьох в засіках досі знайдеться чавунна механічна м'ясорубка і господині старого гарту продовжують ними користуватися. Вони принципово ігнорують нові електричні моделі. Головний аргумент в тому, що старі практично не ламаються, а якщо щось і вийде з ладу, то його легко дістати. А запчастини на м'ясорубку Мулінекс нового покоління потрібно довше шукати.

    У чому різниця між механічними або електричними моделями?

    Матеріал корпусу

    Як вже зрозуміло з самої назви, радянські моделі робилися з чавуну. Такий корпус досить надійний. Навіть після падіння він не ушкоджувався і залишався цілісним.

    Сучасні моделі в більшості випадків виготовляються з пластика, тільки невелика кількість з металу. Зрозуміло, що під час падіння є ймовірність зазнати пошкоджень.

    Потужність

    Традиційне оснащення в цьому плані значно програє. Так як процес відбувається вручну. Переробити таким чином невелика кількість продуктів не становить проблем, а ось в інших випадках впоратися важко.

    Електричні можуть впоратися з будь-якою кількістю продуктів. Головне правильно підібрати потужність.

    Користувачі повинні звертати увагу відразу на 2 показника:

    • номінальний;
    • максимальний.

    Саме від них залежить, яку кількість продуктів за раз може переробити техніка.

    Догляд

    Традиційний варіант легко розбирається і миється в теплій воді. При бажанні можете додати миючих засобів. Якщо є така необхідність, то деталі обдати окропом, щоб убити зайві мікроби.

    В електричної є знімні і незнімні елементи. До незнімним деталей відносять мотор. Його протирають злегка вологою ганчіркою. Всі інші деталі миються в теплій воді. Можливе додавання миючих засобів.

    Багато господинь зазнають труднощів під час розбирання, але це тільки в перший раз. Деталі знімаються, а потім назад надягаються досить легко.

    Якщо так розібратися, то нова м'ясорубка має величезні переваги, ніж аналогічні старі. І в першу чергу це пов'язано зі зручністю користування.

    Ну а що стосується терміну служби, то при дбайливому ставленні і виконанні правил експлуатації, вам потрібно буде тільки купити нові ножі через інтернет-магазин Patok. Дотримуйтеся елементарних порад і ваша техніка буде служити довгі роки.\