ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Робота замка для пральної машини: в чому особливості

    Без пральної машини життя ускладнюється: п'ятихвилинні завдання віднімають по 2-3 години, тому домашнього «помічника» потрібно берегти і плекати. Не полінуйтеся прочитати інструкцію, щоб правильно підключити машинку або викличте досвідченого майстра. 15_c223775bc97be8c93778ebda9c4867c4.jpg

    Але, на жаль, навіть якщо ви все зробили правильно, техніка може дати збій. Не треба панікувати, можливо, це незначна поломка. Сьогодні ви дізнаєтеся, як працює замок для пральної машини і як визначити, що проблема саме з ним.

    Типи замків люка, їх пристрій

    Є два основних види пристроїв блокування люка (УБЛ):

    • з позистора;
    • автоматичний.

    Перший варіант працює за таким принципом: на позистор (пластина з біметалу) передається напруга 220 В, він нагрівається (за 3-5 секунд) і тільки після цього блокує дверцята. Щоб відкрити люк, почекайте, поки охолоне позистор (2-3 хвилини). Головний недолік такого типу УБЛ — повільність.

    Автоматичні замки оснащені електромагнітом, тому працюють вони значно швидше, але і коштують дорожче. При запуску і зупинці режиму прання чути характерне клацання. 15_e33594c0a6e52cb24858968d36036519.jpg

    Машинка не блокується: у чому причина

    Для початку переконайтеся, що дверцята щільно закриті, можливо, там застрягла білизна. Якщо ніяких деформацій і механічних пошкоджень немає, проблема в електроніці:

    • Автоматичне УБЛ з часом зношується через постійний вплив струму, в такому випадку його просто необхідно замінити на новий.
    • У замок влучила дрібна деталь (наприклад, нитки з одягу, сміття), потрібно витягти пристрій, розібрати його і почистити.
    • Збій у керуючому модулі. Найбільш частою причиною такої поломки є різкі перепади напруги.

    Якщо в двох перших випадках ще можна розібратися самостійно, озброївшись тонною статей, інструкцій і навчальних відео, то зробити ремонт або заміну керуючої плати може тільки фахівець.

    Якщо майстер оглянув вашу машинку, «поставив діагноз» і ви точно знаєте, що потрібен новий замок, шукайте в каталозі Patok деталь саме для вашої моделі пральної машини. Нехай техніка більше не ламається!

    \