ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Що таке шківи для пральних машин і які функції вони виконують

    Звичайним користувачам необов'язково досконало знати пристрій пральної машинки, але є деталі, на які слід звернути увагу. Так у вас буде мінімальний запас знань для того, щоб приблизно визначити, що саме зламалося.

    У цій статті розповімо про те, що таке шківи для пральних машин і навіщо вони потрібні.

    Матеріал, пристрій деталі Шків

    Роблять шківи з міцного металу, який витримує великі навантаження і не деформується. А ще він не сильно важкий, щоб не витрачалося багато енергії на розкрутку деталі. Найчастіше це сталь. Поверхню обов'язково покривають спеціальним засобом від корозії.

    Шків барабана нагадує диски машини, тільки набагато вужчий. Ця деталь складається із двох кілець, з'єднаних наглухо, ребер жорсткості, борозни або плоского обідка для приводних ременів. Його щільно прикручують до валу барабана гвинтами і гайками.

    Функції елемента

    Він регулює обертання барабана так, щоб не було різких ривків. Це і є головна функція деталі — захист від руйнівних вібрацій.

    Максимальна кількість обертів барабана залежить від розміру цього елемента. Так що звертайте увагу на його діаметр при виборі машинки. Адже габарити у двох моделей можуть бути однаковими, а потужність буде істотно відрізнятися.

    Ознаки поломки шківа

    Ця деталь ламається нечасто. Рвуться ремені, злітає підшипник, а шків зазвичай залишається цілим. Але якщо вашій пральній машині вже пристойну кількість років, на елементі з'являться тріщини. Ви почуєте характерний стукіт під час роботи техніки. В цьому випадку не потрібно зволікати з викликом майстра. Інакше доведеться міняти не одну деталь, а пральну машину.

    Якщо чуєте нетипові клацання під час прання, це може означати, що шків погано прикручений.

    Також іноді причиною поломки може бути виробничий брак. Наприклад, деталь зробили трохи зігнутою. Якщо гарантійний талон ще діє, звертайтеся у магазин, де купували агрегат. Якщо немає — замовляйте шків в інтернет-магазині Patok для вашої марки машинки і запросіть майстра додому.