ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Як підібрати клапан на пральну машину і замінити його

    Якщо ваша пральна машина раптом перестала набирати воду, але вся електроніка працює, причиною може бути несправність впускного гідроклапана. Ця деталь не підлягає ремонту, хіба що у випадках, коли потрібно замінити тільки електромагнітну котушку, але найкраще придбати новий елемент, так ви заощадите нерви, час і гроші. 15_1f22d88736c416385366606aefb43100

    Які бувають впускні клапани

    В каталозі Patok, ви побачите універсальні запчастини і ті, які підходять на конкретну модель пральної машини.   Марочний клапан на пральну машину   може відрізнятися конструкцією і типом кріплення, але принцип роботи всіх сучасних впускних електромагнітних гідроклапанів однаковий: заряд 220В передається на котушку, затвор відкривається і впускає воду в машинку через певний відсік для прального порошку.

    Цифри 2/180 означають, що у системи дві котушки, які кріпляться під кутом 180°, 3/90 — трьохкатушна деталь з кутом 90°, тощо.

    Щоб підібрати відповідний клапан для своєї машинки, ретельно вивчіть мануал із технічними характеристиками, огляньте агрегат (зазвичай гідроклапан розташований вгорі на задній панелі під кришкою).

    Причини поломки системи

    Одні з найпоширеніших причин:

    • перегорання котушки, яке трапляється через відключення води;
    • попадання сміття під гумку гідроклапана;
    • механічне ушкодження (трапляється вкрай рідко, оскільки деталь поміщають у спеціальний захисний контейнер).

    Як замінити механізм самостійно

    Якщо ви добре розбираєтеся в техніці, можете спробувати самостійно поставити новий клапан на пральну машинку. Перш за все — техніка безпеки. Вимкніть пральну машину з мережі, перекрийте подачу води. Потім зніміть задню кришку, від'єднайте клапан від шлангів (якщо в них є залишки води, акуратно злийте її) і клеми, відкрутіть саморізи, перейдіть до клапану і дістаньте його. Після, ці маніпуляції потрібно виконати з новою деталлю в точності до навпаки.

    Бажаємо успіхів і нехай ваша техніка більше не ламається!

    \