ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Як вибирати пральну машину?

    Незамінним помічником у домашніх справах стала пральна машина. Тепер в ній можна прати не тільки речі, але й інші предмети (взуття, м'які іграшки). Після чого залишається лише висушити виріб і привести в належний вигляд.

    На сучасному ринку представлена ​​велика кількість моделей пральних машин, починаючи від маленьких для домашніх потреб, закінчуючи великими агрегатами для готелів. Більшість при виборі керуються кількома характеристиками, намагаючись швидше здійснити покупку. Але той же тип управління ( модулі для пральних машин ), дисплей і клас прання/віджиму заслуговують також на особливу увагу.

    Фактори, на які потрібно звертати увагу

    Завантаження

    Є два варіанти завантажити брудні речі:

    • Вертикальний — люк знаходиться зверху. Такі агрегати найбільш компактні і зручні. Їх головна перевага — можливість довантаження додаткової білизни під час прання.
    • Фронтальний — через люк, який знаходиться попереду. Найбільш популярний варіант через свою вартість. До того ж такі моделі з легкістю вбудовуються в стільницю (при необхідності).

    Вбудована або окремо стоїть

    Найоптимальнішим рішенням для малогабаритних квартир є вбудований варіант. Крім того, сховавши її за фасадом, ви зможете зберегти цілісність і колірну гамму інтер'єру. На жаль, вибір таких моделей невеликий.

    Машинка, що стоїть окремо — має широкий асортимент моделей і коштує трохи дешевше попереднього варіанту.

    Габарити

    Тут необхідно відштовхуватися від кількості людей, які будуть користуватися машинкою. Головне пам'ятати — чим більше користувачів, тим більше агрегат.

    Наприклад, для сім'ї, яка складається з двох людей, досить і малогабаритної машини з навантаженням до 5 кг.

    Великим сім'ям переважно купувати агрегати з максимальним завантаженням від 9 кг.

    Клас

    Ступінь ефективності прання (видалення бруду з речей) маркується літерами від А до G. Перші — мають найвищий показник.

    Клас віджиму залежить від кількості оборотів.

    Енергоспоживання — це показник економності машинки і маркується тими ж латинськими буквами, де початкові (А, В) — вважаються найбільш економними варіантами.

    Управління та дисплей

    Сучасні пральні машини мають два типи управління:

    • Електронне — це простий і спрощений контроль за пранням. Як правило, програма автоматично може задати параметри прання. Крім того, ви самі можете регулювати ці показники.
    • Механічне — представлено у вигляді декількох перемикачів, за допомогою яких ви вказуєте необхідні параметри.

    Пам'ятайте про ці пункти і вибір необхідної моделі не буде таким вже й складним. До того ж вам не доведеться через декілька місяців викликати майстра по ремонту. Якщо і знадобляться нові деталі, то в далекому майбутньому. А їх ви зможете придбати в інтернет-магазині Patok і знову користуватися технікою.