ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Як підібрати ремінь для пральної машини

    Обов'язковим елементом кожної пральної машини є приводний ремінь . Основна його функція — це передача обертальних рухів від двигуна до барабана. Як же відбувається цей процес? На задній частині барабана закріплений шків   (спеціальний пристрій   схожий на колесо), у якого є канавки, що відповідають профілю ременя, & nbsp ; приводиться в дію за рахунок сили тертя, що виникає від натягу ременя. Аналогічний шків (менше діаметром) закріплений на двигуні. Обидва ці шківа з'єднані приводним ременем, який власне і передає момент обертання від електродвигуна до барабана. Профілі шківа і ременя повинні обов'язково збігатися. Великий вплив на корисну дію при передачі крутного моменту грає ступінь натягу пасової передачі. Тому, ремені піддаються сильному зносу, можуть рватися або розтягуватися. У таких ситуаціях виникає необхідність покупки нового ременя для пральної машини.  

    Самостійний вибір нового приводного ременя — не легке завдання. У цій статті спробуємо розібратися — які ж бувають ремені та в чому їх відмінності.

    Всі ремені виготовляються з гуми на тканинній основі (корд) або з нейлону, неопрену та інших полімерних матеріалів, що володіють високою зносостійкістю. З нейлону ремені більш еластичні, тому краще розтягуються. Вони маркуються буквами — E, L, EL, M, MAEL.

    Основними фірмами виробників ременів приводу є Megadyne, Hutchinson, Optibelt, Dayco і Contitech.

    Всі виробники приводних ременів для пральних машин використовують єдине маркування. Найголовніше, знайти ці позначення на своєму ремені. Попросту кажучи — шукайте 4 цифри і букву з цифрою. Наприклад, у вас ремінь з маркуванням 1270J5 . Перші 4 цифри означають довжину ременя, літери J або H його профіль, а остання цифра — кількість клинів.  

    Звертаємо вашу увагу на те, що часто маркування ременя не відповідає його довжині в міліметрах!!!

    Чим же відрізняються приводні ремені крім кольору (чорні, білі, бежеві)?

    По-перше , ремені бувають клиновидні (трапецеїдальні) і поліклинові (ручейкові).

    В основному, у всіх сучасних пральних машинках використовуються поліклинові ремені. У поліклинових ременях на внутрішній стороні є смуги для зчеплення із валом двигуна. Поліклиновий ремінь дозволяє передати більшу потужність через високий коефіцієнт зчеплення. У розрізі такий ремінь виглядає як декілька з'єднаних між собою трапецій по широкій стороні.

    00000008629.JPG

    Клиноподібний ремінь ординарний. У розрізі він виглядає як трапеція. У пральних машинах, де використовується такий ремінь — на валу двигуна немає різьблення для його кріплення. Клиновидні ремені мають типи 3L (товщина 5.5мм, ширина 9.5мм) і 3LS (товщина 6мм, ширина 10мм) тощо. Довжина їх вказана в дюймах. Наприклад, у вас ремінь 3L   497. Це означає, що ремінь клиновидний, довжина 497   дюймів, профіль 3L. Сьогодні ці ремені зустрічаються рідко.

    00000008760.JPG

    По-друге , поліклинові ремені поділяють за профілем (відстані між смужками). Профілі цих ременів бувають двох типів. Тип профілю є на самому ремені і позначений відповідної буквою — J (відстань між клинами 2.34мм.) Або H (крок оребрення 1.6мм.). Важливо розуміти — ремінь з профілем J не сяде на двигун, призначений для ременя з профілем H. Візуально розрізнити ці профілі між собою важко, різниця полягає лише в глибині потічка і поглиблення.

    По-третє , ремені розрізняються за кількістю клинів (від 3 до 8) і гребенів (від 4 до 9). Чим більше клинів, тим вище максимально допустиме навантаження. Наприклад, якщо на вашому ремені маркування 1270J5 — то остання цифра 5 означає, що у вашого ременя 5 клинів. При покупці нового ременя, в принципі, цей критерій можна не враховувати. Немає великої різниці між ременями 1270J5 і 1270J6. Просто ремінь з великою кількістю клинів буде ширше, і ймовірність його прослизання буде менше.

    По-четверте , ремені розрізняються за своєю довжиною. Цей критерій є найважливішим при виборі ременя. Якщо на ремені написано, що його довжина 1213, то потрібно купувати новий ремінь з такою ж довжиною. Так як, якщо ви купите ремінь коротше або довше, аніж вам потрібно — він буде або злітати, або швидко порветься. Довжина вказується цифрами на ремені поруч з профілем. Наприклад, у всіх пральних машин Samsung однакова довжина ременю і профіль. У вузьких машинок 3 смуги на ремені (1270J3), у широких і середніх — 5 смуг (1270J5). Що стосується інших брендів, то шукайте цифри і маркування на ремені.

    Таким чином, ми розглянули, якими бувають ремені для пральних машин. Якщо ж при самостійному підборі у вас виникнуть труднощі — звертайтеся до наших фахівців. Менеджери інтернет-магазину «Patok» з радістю вас проконсультують і допоможуть підібрати те, що вам потрібно.