ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Як зрозуміти, що прессостат пральної машини зламався

    Пральна машина в будинку — незамінний помічник господині, який значно скорочує час на виконання домашніх справ. І його поломка доставляє багато незручностей. Це ж все доведеться прати руками.

    А ще належить з'ясувати, що ж стало причиною поломки. Вода в бак перестала набиратися або цей процес відбувається з перебоями. Це вийшов з ладу прессостат пральної машини або інша деталь? 15_39d05879c2cc6860ff3d3d223a4e5ef1.jpg

    Що робити в ситуації, що склалася?

    Для початку необхідно зрозуміти, що ж таке прессостат. Адже багато про нього чують вперше, коли той ламається. Це датчик рівня води. При наявності або відсутності рідини в баку, він посилає сигнал контролеру пральної машини для виконання певних дій.

    З цим розібралися. Тепер залишилося переконатися, він вийшов з ладу або зовсім інша деталь? А на це вказують такі чинники:

    • рівень води під час прання не відповідає нормі (рідини більше або менше);
    • у режимі полоскання вода періодично відкачується і набирається;
    • білизна не віджимається;
    • з'являється запах гару.

    Хоча ці ознаки можуть вказувати і на інші поломки, але в першу чергу перевірте прессостат. Якщо справа в ньому, замініть на новий.

    Відразу відзначимо, що ремонтувати старий не рекомендується. Він швидко зламається і знову доведеться витрачатися. Краще відразу змінити запчастину, замовивши нову в інтернет-магазині Patok.   Але перш аніж це зробити, її необхідно перевірити, раптом справа зовсім не в ній.

    Ідеально, коли це робить майстер. Він не тільки перевірить і поміняє деталь, але і огляне трубку на наявність засмічень і корозії. Якщо такі виявлені, їх ретельно прибирають. Плюс, профілактичний огляд інших основних запчастин.

    Після зміни деталі ввімкніть пральну машину. Бажано спробувати декілька режимів і зробити повне контрольне прання. Якщо все працює, можете далі спокійно користуватися побутовим приладом.

    Слідкуйте за станом пральної машини і вона порадує тривалим терміном служби.