ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Чому шнек для м'ясорубки після миття потемнішав?

    Кожна господиня погодиться, що у вихідні потрібно переробити багато домашніх справ: прибрати в будинку, приготувати їжу, попрати, попрасувати. А ще б хотілося хоч декілька годин присвятити себе. Зрозуміло на все це часу катастрофічно не вистачає. У зв'язку з цим багато жінок намагаються робити деякі процеси набагато швидше. Особливо це стосується миття посуду.

    Адже раніше досить клопітно було руками мити тарілки і інше кухонне начиння. Ось вони і завантажують все, в тому числі і деталі м'ясорубки в посудомийну машину. І досить часто господині виявляють, що після миття шнек для м'ясорубки Moulinex і інші компоненти потемніли і стали бруднитися. Хоча раніше такого не було.

    Чому деталі змінили колір?

    Виробники обладнання в інструкціях по використанню пишуть, що мити деталі м'ясорубки в посудомийці суворо забороняється. По-перше, змивається захисний шар. По-друге, під впливом засобів для чищення алюміній починає окислюватися. Звідси і темний наліт.

    Через це деталі миються тільки ручним способом. Так метал не пошкоджується.   Але якщо так уже сталося і ви помили запчастини в посудомийній машині, то запам'ятайте декілька порад, як позбутися від темного кольору:

    • ретельно потріть поверхню ганчіркою;
    • для додаткової чистки використовуйте соду.

    На це витратите достатньо багато часу, але повністю позбудетеся від забруднень і поверхня більше не буде бруднитися. Правда, колишнього блиску металу вам не повернути. Коли є така можливість, то замовте інші деталі. Адже їх зовнішній вигляд вже порушений.

    Якщо ваші дії з чищення так і не увінчалися успіхом, то краще придбати нові запчастини. Так як старі будуть тільки забруднювати продукти і з цим нічого не поробиш.

    Як бачите, дотримуватися рекомендацій виробників вельми важливо. Вони не дарма акцентують на цьому увагу. Так що краще витратьте зайві 15 хвилин на догляд за вашою побутовою технікою, аніж потім будете витрачатися на нові деталі. Саме від вас залежить, як довго кухонний помічник буде працювати.

    Хочете продовжити термін служби м'ясорубки?

      Інтернет-магазин Patok допоможе в цьому. Вам не потрібно буде бігати по всьому місту в пошуках потрібного товару. Просто зайдіть на сайт і відкрийте відповідний каталог. Якщо виникнуть труднощі, звертайтеся до консультантів. Подаруйте своїй техніці друге життя.