ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Сальники для пральних машин: як правильно доглядати, щоб вони прослужили довше

    Сальник — кільце з гуми, яке захищає підшипник. Машинка без нього не буде нормально працювати і в підсумку зламається мотор. Якщо вам доводиться часто міняти цю деталь, значить, пора дізнатися про правильний догляд за нею.

    Спеціальне мастило або народні засоби

    Дуже часто сальники для пральної машини взагалі залишаються поза увагою. Але постійне перевантаження білизни, вплив води і попадання бруду призводять до його поломки. Спеціальні мастила допоможуть захистити деталь. Вони забезпечують водовідштовхувальний ефект, стійкість до перепаду температур, зменшують силу механічного тертя. Придбати мастило можна в спеціальному магазині або в інтернеті. Звертайте увагу на склад. Там не повинно бути агресивних хімічних речовин. Сальник

    Деякі стверджують, що замінити професійний засіб можна звичайним жиром. Але такі народні методи дуже ризиковані і в підсумку можна взагалі залишитися без пральної машини.

    Як витягти сальник

    Будьте готові, що вам доведеться неабияк покопатися у пральній машині. Якщо ви погано орієнтуєтеся в її будові, краще звернутися до майстра, інакше потім не складете деталі назад.

    1. Вимкніть машинку з розетки. Деяким здасться це дивним нагадувати про подібні речі, але іноді саме такі елементарні речі забуваються. Будьте уважні.
    2. Злийте воду з фільтра. Підготуйте відразу декілька ємностей, постарайтеся не затопити сусідів.
    3. Зніміть ремінь і відкрутіть шків. Для цього знадобиться гайковий ключ. Акуратно знімайте ремінь.
    4. Від ТЕНа і мотора від'єднайте дроти.
    5. Відкрутіть болти і зніміть передню панель.
    6. Від'єднайте шланг від бака, зніміть захисну гуму.
    7. Розкрутіть болти і зніміть противагу бака.

    Витягнувши барабан з бака, ви доберетеся до сальника. Його потрібно витягти за допомогою викрутки і змастити зі зовнішньої і внутрішньої сторони. Якщо він вже став непридатним, замовте новий в інтернет-магазині Patok.

    Тепер залишилося скласти все назад. Бережіть вашу техніку, нехай вона працює довго без поломок.

    \