ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Вибираємо кавоварку правильно

    Ранок починається із кави. Напевно, це правило практично кожної людини на планеті. Що може бути прекрасніше цього напою, що бадьорить та задає початок кожного дня?

    Якщо ви цінувач хорошої кави, ви просто зобов'язані придбати кавомашину. Лише одного разу спробувавши напій з якісних кавових зерен, більше ніколи не захочеш пити розчинну.

    Але мало купити прекрасну каву в зернах, потрібно і знайти хорошу кавомашину. Нікому не хочеться через декілька місяців шукати запчастини для кавомашини . Тому до цього питання необхідно підходити не менш ретельно, як при виборі самих зерен.

    Куди дивитися

    Тип

    Існує декілька видів кавоварки:

    • Фільтраційні або краплинні. Працюють так: нагріта вода (100 градусів) змішується з меленою кавою, проходить через фільтр і потім потрапляє в резервуар.

    Це доступний варіант, який прекрасно підходить для будинку. До того ж ви зможете в разі чого і підігріти напій.

    Але ось смак засмучує. Також часто необхідно міняти сам фільтр.

    • Капсульні або французький прес. З їх допомогою приготуєте не тільки каву, але і чай з какао. Принцип такий: напій заливають окропом, а прес відфільтровує.

    Така машина універсальна, дешева і дуже проста в експлуатації. Але, як і в попередньому варіанті, низька смакова якість.

    • Парові або гейзерні. Принцип роботи цих машин полягає в тому, що мелена кава декілька разів обдається паром. Така кава отримує додатковий насичений смак.

    Це вже більш професійне обладнання. Зрозуміло вартість підвищується.

    • Ріжкові (еспресо-кавоварки). Відносяться до професійних кавових машин. Якість напою дуже висока, при цьому на одну кружку потрібно мінімум кави.

    Процес приготування полягає в наступному — за рахунок тиску гаряча вода надходить до кави.

    Вартість цього апарату висока, а також необхідно купувати каву спеціального помелу, яке підходить тільки до цієї моделі.

    • Комбіновані. Як випливає з назви, ці машини поєднують у собі декілька типів — краплинні і ріжкові.

    Клас

    • Побутові — доступні і маленькі кавомашини для будинку.
    • Професійні — потужні і громіздкі машини, які можуть готувати багато видів кави. Використовуються в кафе, ресторанах, офісних центрах.
    • Напівпрофесійні — така собі середина між першими двома, використовуються в невеликих кав'ярнях, офісах або барах.

    Обсяг

    Необхідно пам'ятати один важливий критерій — від обсягу залежить вартість. Кавомашини, ємністю понад 2 л використовуються в закладах громадського харчування, коли як до 1 літра — в будинку.

    При виборі кавомашини існує й інший ряд параметрів, які необхідно врахувати — потужність, фільтр і тиск помпи. З цим вам допоможуть консультанти в магазині.

    Вибирайте і користуйтеся правильно і ваша кавомашина буде служити не один рік. А змінні фільтри, крему-фільтри, насадки і інші деталі, ви зможете знайти в нашому інтернет-магазині Patok. Та й у разі поломки знайти необхідний клапан або насос, не складе труднощів.