ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Навіщо потрібен анод для бойлера чи все таки можна обійтися без нього?

    Без гарячої води складно собі уявити сучасний будинок. Ось люди і намагаються собі встановити бойлер, щоб не залежати від централізованої подачі. А в деяких випадках це єдиний вихід із ситуації.

    І зрозуміло, що користувачі намагаються вибирати дорогу модель, яка б прослужила не один рік. І яке розчарування настає, коли вже через рік доводиться викликати майстра для дорогого ремонту або зовсім купувати нове обладнання. А причина цього —     зруйнований від корозії бак. Але всього цього могло і не бути, якщо вчасно поміняти анод для бойлера на новий.

    Що це за деталь і чому вона така важлива?

    Погана якість води, дешеві матеріали, потрапляння кисню — все це тільки сприяє розвитку корозії. Вона поступово руйнує стінки водонагрівача   і в один прекрасний момент, він просто починає протікати. У більшості випадків подібна проблема звичайним ремонтом не усунеться, тут потрібна покупка нової моделі.

    А ось наявність магнієвого анода запобігає цьому процес. Тобто руйнується тільки ця деталь, а не вся внутрішня частина.

    Як зрозуміти, що пора міняти цей елемент?

    Через півроку після придбання загляньте всередину і подивіться на стан запчастини. Якщо пошкодження невеликі, то можете ще півроку не турбуватися. Коли більша частина деталі зруйнована, варто задуматися про заміну. В ідеалі анод може прослужити рік.

    Замінити його не складе проблем. Тим більше що деталь легко знайти, та й коштує вона недорого. Але все ж потрібно бути уважними, так як на ринку досить часто трапляються підробки.

    Якщо не хочете потім знову витрачатися на покупки або на ремонт, запам'ятовуйте деякі правила:

    • купуйте тільки оригінальні запчастини;
    • звертайтеся в спеціалізовані магазини.

    Пам'ятайте, що до кожної марки потрібно купувати свої запчастини. Звичайно, на ринку зустрічаються універсальні, але вони трапляються вкрай рідко. Так що краще перестрахуватися і купити відповідні деталі. А для цього потрібно точно знати марку. І ще одне: покупки робіть в спеціалізованих магазинах. Це виключить ризик придбання підробки.

    Запам'ятайте правило: заміна анода коштує набагато дешевше, ніж дорогий ремонт водонагрівача або взагалі його покупка. Так що не полінуйтеся раз на рік пошукати нові деталі.

    Виникли проблеми в роботі бойлера? Інтернет-магазин Patok допоможе їх вирішити. Для цього вам буде потрібно зайти на сайт і вибирати потрібні запчастини. Не переживайте, тут усі товари оригінальні і високої якості. Якщо захочете уточнити деталі, консультанти на зв'язку. Після заміни запчастин ваша техніка буде знову працювати безперебійно.