ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Запчастини для бойлера — скільки коштує придбати якісну деталь?

    Водонагрівачі — це агрегати, без яких жоден житель не може уявити комфортне життя. І якщо для власників приватних будинків наявність бойлера — прекрасне вкладення у наступну економію води та електроенергії/газу, то для жителів багатоповерхових будинків — неписане правило. У кого є бажання приймати холодний душ, коли по місту відключена гаряча вода?

    Тому важливо утримувати цей агрегат у повному порядку. Крім чищення бака, важливо ще й періодично міняти водогрійний елемент. Тим більше що ціна на ТЕН для бойлера не настільки висока. Але часом трапляються і непередбачені ситуації — поломка, і тут вже необхідно купувати нові деталі. І добре, коли це заміна дрібної деталі, але що якщо необхідно міняти модуль управління?

    Цінова політика на деталі в інтернет-магазині «Patok»

    Якщо хочете без клопоту повернути агрегат в робочий стан — виклик майстра додому допоможе вам в цій справі. Тим більше його великий досвід допоможе точно визначити причину поломки.

    Якщо ж ви вже маєте невеликий досвід за своїми плечима і точно знаєте причину несправності — тоді можна і обійтися своїми силами. Головне знати, де придбати якісні запчастини за найкращою ціною.

    Отже, що найбільш часто вимагає заміни?

    Аноди

    Ці елементи прекрасно справляються із захистом від корозії і запобіганням утворення накипу. Саме він приймає на себе «удар» і з часом повністю руйнується.

    Його ціна починається від 40 грн і піднімається вище.

    Модулі управління

    Допомагають управляти температурним режимом — ви можете налаштувати температуру, вибрати режим нагріву, таймер. Але електронні модулі мають властивість ламатися від перепадів напруги, замикання або попадання води.

    Ціна стартує від 875 грн. Чим більше різних функцій має модуль, тим вище на нього вартість.

    Прокладки

    Ці деталі призначені для герметичної установки водогрійного елемента і захищають від протікання. Найчастіше, змінюються з самим ТЕНом.

    Ціна залежить від моделі водонагрівача і починається з 8 грн.

    Ручки регулювання

    Від частої експлуатації ручки ламаються і втрачають привабливий зовнішній вигляд. Вартість — від 60 грн.

    Термостати

    Ця деталь дуже важлива, адже саме вона регулює нагрівання води, контролюючи межі максимальної і мінімальної температури. Його ще можна назвати запобіжником — при максимальній температурі спрацьовує відключення, а при мінімальній — включення.

    Як і різноманітні прилади, термостат може зламатися. Як правило, він ремонту не підлягає, тому необхідно купувати новий. Ціна — від 125 грн.

    ТЕНи

    Незамінний елемент кожного бойлера, який відповідає за підігрів води. Залежно від виду (мокрий чи сухий), визначається і термін його роботи.

    Ціна ТЕНа — від 160 грн.

    Фланці

    Це пристосування фіксує анод, ТЕН і термостат і забезпечує надійність та герметичність з'єднання. Вартість починається від 105 грн і вище.

    Довірте установку бойлера фахівцям, проводьте тимчасову чистку бака, дотримуйтесь правил експлуатації — і ваш агрегат прослужить вам вірою і правдою багато років.