ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Що таке блендер та його функції

    Що таке блендер та його функції

    На сьогоднішній день існує величезний вибір блендерів. Цей пристрій покликаний полегшити наше життя на кухні. Вони дуже зручні і здатні впоратися із великою кількістю завдань. З їх допомогою можна подрібнити горіхи, перемолоти м'ясо на фарш, збити фрукти або овочі для коктейлю. Деякі   господині, звичайно віддають перевагу кухонним   комбайнум, проте в їх використанні є свої недоліки (займають велику кількість місця, вимагають багато часу для збирання і розбирання після приготування страви, і т.д.). Тому блендери на цей рахунок виглядають більш практичними. Великою популярністю користуються блендери таких брендів як: Braun, Philips, Gorenje і т.д.   Отже, дізнаємось, що таке блендер і які бувають його різновиди.
    Блендер — це прилад, який за допомогою спеціальних лез   перетворює продукти харчування в однорідну масу.
    Існує   три типи блендерів : стаціонарні, занурювальні і комбіновані:
    стаціонарні блендери представляють собою ємність з лезами на дні;
    занурювальні опускаються в ємність, в якій потрібно щось подрібнити;
    комбіновані блендери поєднують в собі функціональні можливості і перших і других.
    Розглянемо всі види більш детально.

    Занурювальні блендери

    Являють собою залізну або пластмасову блендерну «ніжку» , яку опускають в ємність, де потрібно щось подрібнити, збити або перемішати. використовуються в основному для подрібнення зелені, фруктів і овочів, м'яса, отримання панірувальних сухарів, збивання майонезу, замісу тіста. Його мінуси — потрібно постійно тримати в руках, що не дуже зручно, так як руки швидко втомлюються і його ціна вища за блендер стаціонарного типу. Однак, не дивлячись на все перераховане, у нього багато переваг — займає небагато місця, використовується в будь-якій зручній ємності і буде просто необхідний — якщо потрібно швидко щось подрібнити або перемолоти, дає можливість регулювати швидкість обертання. Так само при покупці такого блендера, ви можете придбати додаткові насадки ( насадку-віночок для яєць, подрібнювач льоду і насадку для приготування пюре). Мірний стакан йде в комплекті практично з усіма блендерами.

    Стаціонарні блендери

    Являють собою чашу , на дні якої є леза. Найчастіше їх використовують для збивання білків, приготування пюре, подрібнення горіхів, фруктів, овочів, твердого сиру, сухарів, розколювання льоду, для змішування різних інгредієнтів, для приготування коктейлів. Їх недоліки це — великі розміри, необхідність подрібнювати тільки в певних чашах, не можна використовувати деякі насадки. Ну і їх перевагами є те, що вона самостійно стоять на робочому столі, досить прийнятна ціна в порівнянні зі занурювальними, наявність деяких режимів (наприклад «імпульс»).

    Звертаємо вашу увагу   і на те , що при купівлі будь-якого блендеру потрібно дізнатися таку < i> важливу інформацію :

    • з чого зроблена чаша (матеріал — пластмаса або скло. Скло не темніє, не вбирає запахи, але чаша може розбитися. Пластмасові чаші не б'ються, але можуть потемніти) ;
    • з чого зроблена Блендерна «ніжка» (матеріал — пластмаса або метал, металевий стрижень буде набагато міцніше);
    • яка його потужність   (чим вона більша, тим краще, рекомендований діапазон потужності 200-600 Ватт);
    • який обсяг чаші (враховуйте корисний об'єм, так як не можна повністю заповнювати чашу).

    Шукайте переваги, які підійдуть саме ваш. А інтернет-магазин «Patok» допоможе підібрати   всі необхідні   запчастини для блендера   Philips, Braun, Gorenje, Moulinex, Kenwood, Tefal!