ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Що таке магнієвий анод та для чого він потрібен

    Практично у кожного в будинку встановлений бойлер для щоденного використання води. В   зв'язку з дорожнечею гарячої води, водонагрівач виступає, досить цікавим виходом в такій ситуації, що склалася. Адже сьогодні гаряча вода – це комфорт, за який доводиться набагато дорожче платити. Звичайно це вибір кожного. Але, в цій статті спробуємо відповісти на питання людей, які використовують водонагрівачі.

    Отже, бойлер, це, по суті, велика ємність, яка висить на стіні та підігріває воду. Одним із найважливіших елементів електричного накопичувального водонагрівача є – магнієвий анод . Що ж це таке? Магнієвий анод – це спеціальний металевий штир, зроблений з магнієвого сплаву (шар в 10-15 мм). Всередині у нього знаходиться металева основа з різьбленням. Це різьблення потрібне для того, щоб прикріпити анод поруч з теном. Магнієвий анод встановлено на внутрішній стороні фланця , поруч з теном (іноді на верхній стінці внутрішнього бака).

    Якщо ви купуєте новий бойлер – анод йде вже в обов'язковій комплектації. Термін його експлуатації залежить від декількох факторів – жорсткості води, якості самого анода і частоти використання бойлера. Але рекомендується робити профілактичний огляд, чищення або заміну анода – не рідше аніж 1 раз на рік.

    Так в чому ж важливість цієї запчастини? Які його основні функції? Магнієвий анод – захищає стінки бака від іржі (корозії), зменшує кількість накипу. Суть дії корозії в тому, що з часом вона починає проїдати навіть емальоване внутрішнє покриття бака, що призводить до протікання бойлера. Якщо уражається велика ділянка металу – бак за допомогою зварювання можна ще врятувати. Але якщо іржа роз'їдає велику ділянку металу – бак вже не підлягатиме ремонту, доведеться купувати новий водонагрівач.

    Принцип дії анода полягає в тому, що при вступі в хімічну реакцію, він зменшує кількість накипу на мідних стінках трубок тена . Якби в бойлері не було магнієвого анода – нагрівальний елемент почав би дуже швидко покриватися накипом, а він за своєю структурою настільки міцний матеріал, який нагадує камінь. Як наслідок, через накип відбувається дуже низька теплопровідність, тен починає працювати понад норму, збільшується час нагрівання води, перевитрата електроенергії, зменшується термін служби самого нагрівального елементу.

    Хоч при розкладані анода хімічний склад води не змінюється і вода повністю безпечна для людини – хочемо підсумувати, магнієвий анод практично незамінний в бойлері. Якщо ви хочете, щоб водонагрівач служив довго – піклуйтеся про нього теж.

    Якщо у вас виникнуть труднощі при самостійному підборі магнієвого анода для бойлера, або інших запчастин – звертайтеся до наших фахівців і ми обов'язково вам допоможемо!