ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00
Каталог
    0
    0

    Чому термостат для бойлера зламався?

    Відсутність гарячої води, рідина занадто гаряча або навпаки холодна — всі ці моменти вказують на проблеми з водонагрівачем. Якщо бути конкретними, то, швидше за все, справа в термостаті. Хоча точно це може сказати тільки майстер, який після огляду деталей винесе вердикт.

    Взагалі термостат для бойлера виходить з ладу досить часто. Тепер залишилося лише з'ясувати причину, щоб мінімізувати цю ситуацію у майбутньому.

    Чому термостат зламався?

    Фахівці кажуть, що на це може вплинути багато факторів. У цій статті зібрали основні моменти. Термостат

    Деталь поганої якості

    Особливо цей пункт стосується тих, хто вже один раз міняв термостат і вирішив заощадити. Тому знайшли найдешевшу модель і поставили. Ось вона довго і не прослужила. Запам'ятайте, ви повинні підбирати оригінальні запчастини спеціально для вашої моделі бойлера.

    Рідше таке трапляється, що причиною поломки став заводський брак. Тому перед покупкою цікавтеся, де збирали техніку.

    Зносилася капілярна мідна трубка

    Якими б дорогими були водонагрівачі, рано чи пізно його деталі зламаються. Так що будьте до цього готові.

    Поява нальоту

    Це свідчить про те, що ви нехтували правилами користування і зовсім не чистили бойлер. А ще причина криється в тому, що не змінювався магнієвий анод. Адже він захищає всі деталі від нальоту і спочатку руйнується сам. Якщо він уже зіпсований, нальоту піддаються всі інші запчастини.

    Стрибки напруги Термостат

    Ще одна часта причина, яка призводить до виходу з ладу всієї техніки. Хороший спосіб захисту — придбати стабілізатор напруги. Повірте, він коштує дешевше, аніж ремонт техніки.

    Також причиною поломки термостата можуть бути:

    • збій в налаштуваннях;
    • слабке узгодження контактів нагрівача і термостата.

    Як вже говорили, точну причину скаже майстер після повного огляду. Він же і порадить, яку нову деталь краще придбати. Що стосується заміни, то її теж краще доручити фахівцям. Просто так ви будете впевнені, що ніде не зробите помилку.

    Після зміни термостата знову можете сміливо користуватися бойлером довгі роки. Інтернет-магазин Patok забезпечить хорошу підтримку. Нехай вся ваша техніка працює, мов годинник.