ua | ru
Пн-Пт
10:00-17:00
Сб
10:00-15:00

УВАГА! Відтепер ми працюємо для Вас у НЕДІЛЮ з 10:00 до 15:00

Каталог
    0
    0

    Навіщо потрібні хрестовини для пральних машин

    Пральна машина — це ціла система, в якій кожна деталь (навіть найменша) виконує свою функцію, без неї механізм нормально не працюватиме. Щоб розібратися повністю в пристрої пральної машини, підуть місяці або навіть роки, але навчитися розпізнавати перші ознаки серйозних поломок може кожен.

    Які функції виконує хрестовина 15_fb7e3dddb045a7b688af5c18c1d370ca.jpg

    Уявіть, що ваша пральна машинка — живий організм. Його мозок — це електронна плата, що управляє всіма процесами, серце — це барабан, а хрестовини для пральних машин — це хребет, вони тримають весь механізм разом.

    Складається хрестовина з вала, двох підшипників, шківа і трьохконечного «тіла». Конструкція кріпиться до барабана болтами.

    Перші ознаки проблем із хрестовиною

    Якщо під час прання ви чуєте шум, стукіт, шурхіт, негайно зупиніть програму! Якщо ігнорувати ці перші тривожні дзвіночки, «хребет» машинки може буквально розсипатися на частини від сильних навантажень і окислення. Щоб до такого не дійшло, регулярно перевіряйте підшипники і сальник. Ці деталі замінити куди легше, аніж хрестовину.

    Як підібрати хрестовину для своєї моделі пральної машинки

    Хоч конструкція цієї деталі у всіх горизонтальних моделях пральних машин схожа, є відмінності в основних параметрах:

    • довжина вала;
    • спосіб кріплення;
    • на який обсяг бака розрахована;
    • розміри підшипників і сальника.

    Найкраще купувати оригінальні запчастини для своєї моделі машинки на Patok, так ви будете впевнені, що вам не поставлять підробку або б/у деталь. А ще виробник знімає з себе всю відповідальність за поломку, в разі заміни оригінальної деталі на іншу. Тобто ви не доведете, що це був заводський брак, навіть якщо це стане очевидним.  

    Замінювати хрестовину самостійно, якщо у вас немає ні найменшого досвіду, ризикована справа. Краще довірте все майстру — заощадите собі час і нерви.

    Бажаємо, щоб ваша техніка працювала довго і безвідмовно!